www.takeapen.org 01/03/2024 13:11:20
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin"

Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin"

 

Kirkon ulkomaanavun (http://www.kua.fi/) johtaja Antti Pentikäinen arvostelee kristittyjä Israelin tukijoita kovin sanoin. Hänen haastattelunsa on julkaistu ainakin Iltalehdessä, Keskipohjanmaassa ja Österbottens Tidningissä ("Stödet för Israel går ibland för långt" Uppmaningar till hat mot palestinier. Det förekommer även i finländska kyrkor, säger direktören för Kyrkans utlandshjälp.) Pentikäinen leimaa Israelin puolustajat kritiikittömiksi Israelin suhteen ja syyttää heitä vihan lietsomisesta palestiinalaisia vastaan sekä toimittajien ja avustustyöntekijöiden uhkailusta. Israelin ei tietenkään kuulukaan olla kaiken arvostelun yläpuolella. Samoin uhkailu ja kiihotus kansanryhmää vastaan ovat moraalisesti väärin ja lisäksi rikoksia Suomen lakia vastaan. Pentikäinen ei kuitenkaan tarkenna, kuka tähän on syyllistynyt, missä, milloin ja miten. Itse en ole todistanut tuollaista sen enempää luterilaisissa seurakunnissa kuin muuallakaan. Ilmeisesti kuitenkin se, että tuemme Israelin oikeutta puolustautua terrorismia vastaan emmekä hyväksy valheellista tai kohtuutonta kritiikkiä Israelia kohtaan, on Pentikäisen mielestä kiihkoilua. Kritiikittömyys arabeja kohtaan ei tunnu olevan yhtä suuri uhka rauhalle, ei myöskään arabien haluttomuus tunnustaa Israelia juutalaiseksi valtioksi tai arabivaltioiden tuki äärijärjestöille.

 

Kristillistä sionismia käsiteltiin hyvin kielteiseen sävyyn myös 9.9.2008 YLEn Ykkösaamussa. Täällä on palautetta tuosta ohjelmasta:

http://personal.inet.fi/koti/aboaev/middle_east/siionismi.html

 

Voitte antaa palautetta suoraan Pentikäiselle [antti.pentikainen@hotmail.com] sekä haastattelun julkaisseisiin lehtiin [il.toimitus@iltalehti.fi], [http://www.kp24.fi/uutiset/feedback.aspx] ja [http://www.ot.fi/redaktionen/insandare.aspx]. Lähetättehän meille piilokopion palautteestanne.

 

Suomen Take a Pen

suomi1@takeapen.org

http://www.takeapen.org/suomi

 

───────────────────────────────────────────────

Päivitys: Pentikäisen väitteitä kommentoivia blogikirjoituksia

 

FINN CHURCH AID DIRECTOR CLAIMS THREATS MADE BY FINNISH CHRISTIAN SUPPORTERS OF ISRAEL.......

http://tundratabloid.blogspot.com/2010/03/finn-church-aid-director-claims-threats.html

 

Kyrkans utlandshjälp övervakar pro-israeliska grupper

http://israelnyheter.blogspot.com/2010/03/kyrkans-utlandshjalp-overvakar-pro.html

 

Kyrkans utlandshjälp och Israel

http://israelnyheter.blogspot.com/2010/03/kyrkans-utlandshjalp-och-israel.html

 

Kirkon ulkomaanapu ja pahat kristityt

http://dennismitzner.blogspot.com/2010/04/kirkon-ulkomaanapu-ja-pahat-kristityt.html 

 

───────────────────────────────────────────────

Pentikäisen haastattelu kokonaisuudessaan:

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010031711313859_uu.shtml

Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin"

Keskiviikko 17.3.2010 klo 18.00

 

Kirkon pitäisi selvittää suhtautumisensa piirissään tapahtuvaan vihanlietsontaan, sanoo Kirkon ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen.

- Äärikristilliset ja -konservatiiviset ryhmät EU:n ja Yhdysvaltain alueella ovat osa Lähi-idän ongelmaa, sanoo Antti Pentikäinen. (SATAKUNNAN KANSA)

 

Voimakkaat Israelia tukevat ryhmät länsimaissa ovat yksi syy Lähi-idän kriisin pitkittymiselle, sanoo Kirkon ulkomaanavun johtaja Antti Pentikäinen. Suomi ei ole poikkeus.

 

- Myös meidän kirkoissamme ja vapaissa kristillisissä suunnissamme esiintyy puhetta, jonka voi tulkita vihaan ja väkivaltaan yllyttämiseksi. Olen sellaista itsekin todistanut, Pentikäinen sanoi keskiviikkona Helsingissä.

 

"Kirkkotiloja käytetään vihanlietsontaan"

 

Pentikäisen mukaan kyseessä ovat Israelia puolustavat ääripiirit, joiden sanoma ei ole saanut paljon julkista huomiota osakseen, mutta on silti huolestuttavaa.

 

- Kirkkojen pitäisi puuttua tällaiseen selkeämmin. Pitäisi tunnustaa, että sen kirkkotiloja käytetään ja että sen työntekijöitä osallistuu tilaisuuksiin, joissa lietsotaan vihaa yhtä kansanryhmää (palestiinalaisia) kohtaan tai oikeutetaan siihen kohdistuvaa väkivaltaa, Pentikäinen vaatii.

 

- Tässä on itsetutkistelun paikka: miten tällainen on mahdollista.

 

Ilmiön tarkasta laajuudesta Pentikäisellä ei ole tietoa, mutta yksittäistapauksista ei hänen mukaansa ole kyse, pikemminkin hyvin aktiivisesta ryhmästä.

 

Pentikäinen tunnustaa Israelin ja juutalaisten tukemisen hengellisen ja raamatullisen perustan kirkossa - ja arvostaa sitä. Hänen mukaansa on kuitenkin menty liian pitkälle, kun tuki konkretisoituu kaiken Israelin valtion politiikan hyväksymisenä.

 

- Äärikristilliset ja -konservatiiviset ryhmät EU:n ja Yhdysvaltain alueella ovat osa tätä (Lähi-idän) ongelmaa.

 

Arvostelua, jopa uhkauksia

 

Toimittajapiireissä on hyvin tiedossa, että Lähi-idästä kirjoittamista seuraa usein heti sähköposteja, joissa tiedotusvälinettä syytetään Israelin tuomitsemisesta ja silmien ummistamisesta palestiinalaisten rikoksilta.

 

Avustustyöntekijät eivät näytä pääsevän tältä osin yhtään helpommalla. Palautetta tulee heti, kun palestiinalaisten avustamisen puolesta on puhuttu.

 

- Olemme saaneet arvostelua ja suoranaisia henkilökohtaisia uhkauksia, Pentikäinen sanoo.

 

- Tällaiset viestit osoittavat, ettei kaikki ole näissä ryhmissä terveellä pohjalla.

 Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO