www.takeapen.org 03/10/2023 22:35:00
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista.

Hyvät Take a Penin jäsenet!

 

24.1.2009

 

Israelia ollaan jälleen viemässä YK:n ihmisoikeusneuvostoon tuomittavaksi:

 

"Genevessä toimiva YK:n ihmisoikeusneuvosto on päättänyt selvittää, ovatko Israelin joukot syyllistyneet sotarikoksiin Gazassa. Neuvosto piti erityisistunnon alueen tilanteesta tammikuun alkupuolella." 1)

 

Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Tässä linkissä voi lukea Take a Penin johtajan Endre Mozeksen kirjoittaman vetoomuksen YK:n pääsihteerille Ban Ki-moonille:

 

http://www.takeapen.org/Takeapen/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=16&TMID=84&FID=1452

 

Vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa tässä linkissä:

 

http://www.petitiononline.com/tap12009/

 

YK:n ihmisoikeuskomissio on kaikkea muuta kuin tasapuolinen ja luotettava elin tutkimaan Gazan  sotarikoksia. Yli neljäsosa YK:n ihmisoikeuskomission 40 vuoden aikana hyväksymistä valtion tekemiä ihmisoikeusloukkauksia koskevista päätöslauselmista on suunnattu Israelia vastaan. Samainen komissio ei ole hyväksynyt ainoatakaan päätöslauselmaa esimerkiksi vuosikymmeniä kestäneestä 1,3 miljoonan ihmisen siviili- ja poliittisen oikeuksien polkemisesta Kiinassa, miljoonan naispuolisen vierastyöläisen pitämisestä Saudi-Arabiassa miltei orjina tai silmittömästä rasismista, joka on saattanut 600 000 ihmistä Zimbabwessa nälkäkuoleman partaalle.

 

Toukokuussa 2006 valittuun uuteen komissioon otettiin jäseneksi edelleen sellaisia vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin syyllistyviä maita kuin Algeria, Kiina, Kuuba, Pakistan ja Saudi-Arabia. Tällaiset jäsenet ovat rutiininomaisesti estäneet heidän omien ihmisoikeuksia loukkaavien käytäntöjensä käsittelyn komissiossa ja sen sijaan käyttäneet asemaansa hyökkäyksiin Israelia vastaan. Ainoastaan Israel on suljettu pois YK:ssa pidettävistä tärkeistä alueellista ihmisoikeuskomission ryhmäkokouksista.

 

Nykyinen komissio antoi ensimmäisen toimintavuotensa aikana 12 päätöslauselmaa ihmisoikeusloukkauksista: 9 oli yksipuolisesti Israelin tuomitsevia ja kolme pehmeämmin muotoiltua ei-tuomitsevaa lauselmaa Sudanista. Samana aikana komissio ei antanut yhtään päätöslauselmaa 19:sta niistä 20:sta ihmisoikeustilanteesta, jotka Freedom House -tutkimuslaitos oli luokitellut pahimmiksi: tilanteet Valko-Venäjällä, Burmassa, Kiinassa, Tiibetissä, Norsunluurannikolla, Kuubassa, Päiväntasaajan Guineassa, Eritreassa, Laosissa, Libyassa, Länsi-Saharassa, Pohjois-Koreassa, Tsetseniassa, Saudi-Arabiassa, Somaliassa, Syyriassa, Turkmenistanissa, Uzbekistanissa ja Zimbabwessa.

 

Israelin lisäksi komissio otti tuona aikana kantaa vain Sudanin tilanteeseen, jonka suhteen se vältti edes mainitsemasta ihmisoikeuksien loukkaamista ja valitsi sanamuodoksi vain "huolen ihmisoikeustilanteesta ja humanitaarisesta tilanteesta Sudanissa". Sen sijaan Israelia käsitellessään komissio on jyrkkäsanaisesti tuominnut Israelin ja jättänyt järjestelmällisesti täysin huomiotta palestiinalaisten väkivallan.2)

 

Lähteet:

 

 

Suomen Take a Pen



Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO