www.takeapen.org 06/12/2023 09:28:47
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Arvoisa Ylen ulkomaanuutisten päällikkö

Maailmanpolitiikan arkipäivää -lähetyksessä 11.1.09 puhuttiin jälleen kerran otsikolla 'Lähi-idän vihan kierre'. Jo tuo yksi otsikko maalaa välittömästi kuvan katkerista vihollisista, jotka jatkavat tuhoisaa vihanpitoaan koko muun maailman seistessä jokseenkin avuttomana sivustakatsojana.

 

Pyytäisin yhtä ohjelmaa, jossa tutkittaisiin perusteellisesti Lähi-idän nykyisen tilanteen taustat 1. maailmansodan brittiläisen mandaatin jakamisesta lähtien. Silloin muodostettiin suunnitelma alueesta juutalaisille, joiden ainoa historiallinen maa Israel on koskaan ollut. Palestiina-nimistä maata ei ole koskaan ollut, arabimaita sen sijaan on joka sormelle, niistä erityisesti palestiinalaisille perustettiin Trans-Jordania.

 

Pyytäisin myös perusteellista esitystä Hamasin tavoitteista Israelin suhteen. Haluaako se rauhaa? Onko se valmis hyväksymään Israelin valtion? Haluaako se omalle kansalleen rauhaa vai ajaako se 'jihadin' kautta toteutettavaa Israelin tuhoamista?

 

Lähi-idän vihan kierteestä puhuminen ilman syvempien taustojen tutkimista on vastuutonta, koska se lietsoo maailmassa satoja vuosia elänyttä antisemitismiä, jonka tähden Israelille haluttiin nimenomaan antaa oma maa 2. maailmansodan kauhujen jälkeen. Israelissa elää vielä niitä, joille ne eivät ole pelkästään historiaa, vaan omakohtaisesti koettua todellisuutta. Erään sellaisen vanhuksen Israelissa syntynyt tytär lähti täältä jouluajan vierailulta syvän murheen vallassa sekä sen takia, mitä 'palestiinalaisparat' joutuvat kokemaan että sen, miten maailma jälleen kääntyy tuomitsemaan Israelin sen yrittäessä puolustaa itseään.

 

Suomalaisena hävetti tietäessäni miten totta se on meidänkin tiedotusvälineissämme.

 

 

Terveisin

 

Maija Harper


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO