www.takeapen.org 01/03/2024 13:47:19
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Palautetta Hannu Reimen radiokolumnista ”Gazan sotarikokset”

18.1.2009

Kuinka YLE voi pitää palkkalistoillaan sellaista toimittajaa kuin Hannu Reime, jonka Lähi-itä raportit rikkovat journalismin etiikkaa epätasapuolisuudessaan ja tietojensa paikkansapitämättömyydessä?

 

Hyvä toimittaja Hannu Reime

 

Ylen radiouutisten "Maailmanpolitiikan arkipäivää" lähetti 11.1.2009 ohjelman, jonka lopussa esititte kolumninne "Gazan sotarikokset".

 

Olen yli 30 vuotta seurannut tätä Israelin ja arabimaiden, ja Palestiinan arabien välisiä suhteita hyvin monipuolisista lähteistä ja eri vuosikymmenillä kirjoitetuista kirjoista sadan vuoden ajalta. Lähi-itää paikanpäällä eläneenä nähnyt paikallista arkea ja pyhää. Joten käsitykseni ja näkemykseni eivät perustu ainoastaan suomalaisen median varaan.

 

Teidän raporteissanne tässä vuosikymmenten ajan olen huomannut miten käsittelette propagandamaisesti ja manipuloiden uutisia Israelista. Tässä nyt olevassa Gazan konfliktissa puhutte Israelin "sotarikoksista" ja väitätte Israelin rikkoneen tulitaukosopimuksen. Gazan alueelta on noin kahdeksan vuoden ajan ammuttu raketteja ja kranaatteja Israelin eteläisiin kaupunkeihin ja tarkoituksellisesti siviilikohteisiin. Myös tulitauon aikana Gazasta on ammuttu raketteja Israelin puolelle. Hamasille ideologisena radikaalijärjestönä tulitauko merkitsee vain asevarusteluun tarkoitettua sopimusta. Gazan nykyisestä kärsimyksestä on vastuussa Hamas, joka tarkoituksellisesti käyttää omia siviilejään, YK:n rakennuksia ja siviiliasuntoja aseellisen toimintansa suojakilpenä. Tämä rikkoo selkeästi Geneven sopimuksia. Hamas teki Gazalle saman minkä aikoinaan natsipuolue Saksalle. Kirjassanne "Israel/Palestiina, kahden kansan luvattu maa" käsityksenne Israelista ja juutalaisuudesta ovat saman tyylisiä kuin tuon entisen puolueen Saksassa.

 

Geneven 4. konvention pykälä 28 toteaa selkeästi, että niitä ihmisiä jotka oleskelevat sotilaallisten kohteiden lähellä, ei voida turvata kohteeksi joutumiselta. Siviiliasuntoja, joita käytetään aseellisena tukikohtana ja aseellisen toiminnan suojana, katsotaan sotilaalliseksi kohteeksi.

 

uutisterveisin

 

Markku Hakola

Lähi-itää paikanpäällä elänyt

 

P.S.

Nämä lähteet ovat vähintäänkin yhtä luotettavia, kuin teidän käyttämänne lähteet ja ne, mitä lähteitä YLE käyttää: 

 

http://uk.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

Kuka välittää näistä lapsista?

 

http://www.youtube.com/user/idfnadesk

Mistä Hamas ampuu raketteja?Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO