www.takeapen.org 01/10/2023 01:08:17
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Aamulehden väite Kuuden päivän sodasta

15.1.2008

 

Aamulehti (AL 15.1.2008) väitti taustatiedoissa Lähi-idän rauhanneuvotteluista Kuuden päivän sodan syttymissyyksi Israelin haluN saada haltuunsa Golanin kukkulat ja niiltä virtaavat Jordanin vesivarat. Tämä on samankaltaista historian uudelleentulkintaa kuin väitteet holokaustista sionistien ja natsien salaliittona, jotta myöhemmin saataisiin maailman sympatiat Israelin perustamiseksi. Näinhän väittää mm. palestiinalaisten presidentti Abbas väitöskirjassaan.

 

Syyria kyllä suunnitteli ja aloittikin 60-luvulla hankkeen Jordanin alkuvirtojen suuntauksen kääntämiseksi, mikä olisi johtanut ympäristökatastrofiin Gennesaretilla ja Jordanjoella ja vaikuttanut kaikkien siitä vetensä saavien ihmisten elämään. Tästä asiasta käytiin tiukka vääntö vuonna 1964 Israelin ja Syyrian välillä, ja Syyria luopui hankkeesta. Sen sijaan se jatkoi terrori-iskuja kukkuloilta Galilean alueen israelilaiskyliin.

 

Todella ovelia olivat israelilaiset näiden historian uudelleenkirjoittajien näkemyksen mukaan, kun vain päästäkseen hyökkäämään Golanille saivat Neuvostoliiton aseistamaan Egyptiä ja Syyriaa, Egyptin sulkemaan kaiken israelilaisen laivaliikenteen Intian valtamerelle päin, Egyptin presidentin Nasserin häätämään YK:n rauhanturvajoukot Israelin vastaiselta rajaltaan ja julistamaan 26.5.67 tarkoituksena olevan Israelin tuhoaminen. Todella ovelaa oli saada Kairon radio julistamaan 30.5.67: "Akaban lahden sulkemisen myötä Israelilla on edessään kaksi vaihtoehtoa, jotka kummatkin johtavat sen tuhoon: Se joko kuristuu kuoliaaksi arabien sotilaallisen ja taloudellisen boikotin seurauksena tai se tuhoutuu sitä etelästä, idästä ja pohjoisesta piirittävien arabijoukkojen tuleen." Ja ilmeisesti vain saadakseen tekosyyn sotimiseen Golanilla Israel sai ympäröivät arabimaat keskittämään rajoilleen 250 000 miestä, n. 2000 tankkia ja 700 hävittäjää. Ilmeisesti puhdasta hämäystä olivat Israelin turhat yritykset saada länsimaita puuttumaan asioihin ja kriisi diplomaattisesti ratkaistua.

 

Ja kuinka sopii näiden historian uudelleentulkitsijoiden selityksiin se, että Israel tarjosi Kuuden päivän sodan jälkeen valtaamiaan alueita takaisin (16.6.67 Knessetin istunto) naapureilleen rauhansopimusta vastaan? Tähän tarjoukseen arabimaat vastasivat saman vuoden syyskuussa Khartumin kokouksessa kolmella EI:llä: Ei rauhaa Israelin kanssa, EI Israelin tunnustamista, EI neuvotteluita Israelin kanssa.

 

Suomen Take a PenCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO