www.takeapen.org 01/03/2024 13:51:07
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Mihin Eurooppa tarvitsee muslimeja?

Palaute Kotimaa -lehteen (8.12.2006) Tariq Ramadanin haastattelusta

Kotimaa (8.12.) haastatteli Tariq Ramadania ja viestitti Euroopan tarvitsevan muslimeja. Tariq Ramadan on Oxfordin yliopiston professori, ja uskottavampaa brändiä hänellä tuskin voisi olla ajatustensa levittämiseksi. Kysynkin, mihin Eurooppa tarvitsee muslimeja? Arvotyhjiönsä täyttämiseen? Ja jos, niin miten? Islamin levittämiseksi Euroopassa?

Tariq Ramadanin isoisä oli Egyptin muslimiveljeskunnan perustaja. Veljeskunta on Egyptin todennäköisesti merkittävin poliittinen voima, joka valtaan päästessään muuttaisi perinpohjin Egyptin yhteiskunnan. Veljeskunnan teoista mainitsen länsimaisten turistien surmaamisen lukuisissa Egyptissä tehdyissä terrori-iskuissa. Muslimiveljeskunnassa on myös Hamas-terroristijärjestön henkinen perusta, ja se tukeekin avoimesti Hamasia sen taistelussa Israelia vastaan. Veljeskunta on selkeästi antisemitistinen.

Muslimiveljeskunta siis edustaa poliittista islamia eli islamismia, joka ei kaikissa muodoissaan ole välttämättä väkivaltainen, mutta islamismin piiristä on noussut myös erittäin tuhoisia terroristijärjestöjä.

On osattava lukea mediaa: professori Ramadan kertoo olevansa hyvin uskonnollinen ja haluavansa uudistaa uskontoaan eurooppalaisiin oloihin. Hän mainitsee mm. teknologian käytön. Islamin opin perustassa on maailman jako kahteen alueeseen: Dar al-harbiin eli sodan alueeseen, joka on alistettava islamille, ja Dar al-islamiin eli rauhan alueeseen, joka siis on jo islamin alainen. Missio on varsin selkeä: tehdään islamista hovikelpoinen ja houkuttelevakin, arvotyhjiöisessä Euroopassa siihen on helppo liittyä, tarjotaan arvovaihtoehto.

Kotimaalta odotan tällaisen edessä (edes vähäistä) itsekritiikkiä ja ilmiön asettamista oikeisiin yhteyksiinsä. Ei tarvitse mainostaa islamia. Onhan Kotimaa kristilliseen arvoperustaan sitoutuva lehti, onhan?

Jouni Suonsivu
Tampere
Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO