www.takeapen.org 06/12/2023 10:28:05
  _search_danish
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_danish
Click to print this page_print_page_danish

Angrebene på Sderot fortsætter

D. 21 maj affyrede Hamas igen Kassam raketter ind i Sderot fra Gaza, og dræbte en kvinde, Shirel Firedman, samt sårede flere andre civile. Både Islamisk Jihad, PRC og Hamas påtog sig straks ansvaret for angrebene og Hamas truede desuden med også at angribe både Ashqelon og dybere ind i Israel. Hermed gentager Hamas truslerne som Hisbollahs Nasrallah fremsatte under den anden Libanon krig.

 

Siden d. 15. maj er der blevet affyret mere end 150 raketter mod Israel, hvilket har tvunget det israelske militær til at rykke ind i det nordlige Gaza, for at forhindre angrebene. Siden d. 23. maj er i alt fire israelske soldater blevet såret i kampene mellem Hamas og det israelske militær. Det dødelige angreb d. 21. maj kom samtidig med at Udenrigsminister Zipi Livni og EU udenrigspolitiske repræsentant Javier Solana holdt møde i netop Sderot.

 

Udenrigsminister Zipi Livini udtaler om Sderot: "Situationen i Sderot er ubærlig... Vi anser den palæstinensiske regering, som er ledet af Hamas terrrorister, for ansvarlige for denne situation og den må stoppe. Israel har indtil videre udvist tilbageholdenhed, men raketterne og kassam missilerne fortsætter. Israel må beskytte dets indbyggere. Mens Israel leder efter terrorister for at forhindre dem i at udøve terrorangreb mod civile, leder disse terrorister efter civile at dræbe."

 

For at se videoklip af Kassam angreb på Sderot - klik her for at komme til Det israelske udenrigsministeriums hjemmesideCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO