www.takeapen.org 03/12/2023 03:00:22
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä

 

Israelin armeijan ja Free Gaza -laivasaattueen välillä on sattunut verinen yhteenotto. Meidän tiedotusvälineistämme saa sen käsityksen, että laivoilla olleiden tarkoituksena oli vain auttaa Gazan kärsiviä palestiinalaisia ja että Israel hyökkäsi rauhanomaisten ihmisten kimppuun ja tappoi heitä syyttä. Tosiasiassa Israel oli tehnyt etukäteen selväksi, ettei laivaa päästettäisi Gazaan, vaan sen lasti purettaisiin Ashdodin satamassa ja toimitettaisiin perille maitse. Tähän järjestelyyn aktivistit eivät suostuneet vaan hakeutuivat tahallaan yhteenottoon. Israelilaissotilas Gilad Schalit on ollut Hamasin vankina Gazassa jo neljä vuotta. Hänen vanhempansa olivat pyytäneet aktivisteja viemään avustuksia myös Giladille. Vastapalvelukseksi he lupasivat auttaa palestiinalaisille menevien avustusten toimittamisessa perille. Tähänkään aktivistit eivät suostuneet, mikä panee kysymään, kumpi heille on tärkeämpää: gazalaisten auttaminen vai Israelin mustamaalaaminen.

 

Seuratkaahan asian uutisointia ja antakaa tarvittaessa palautetta. Voitte lähettää meille piilokopion kirjeistänne osoitteeseen suomi1@takeapen.org

 

Tässä Gavriel Eskelin viimeisin Israel Update

http://israelupdate.achlak.net/

MAANANTAI 31.05.10

 

1. FREE GAZA laivasaattueen seilaaminen Kyproksen edustalta n. 400 km:n matkan Gazan satamaan ei sujunut aivan niin suotuisissa tuulissa kuin järjestäjät odottivat. Saattue oli pari päivää myöhässä laivojen teknisten vikojen vuoksi, mutta kuusi laivaa, kolme niistä matkustaja- ja kolme rahtilaivaa, pääsi lopulta matkalle mukanaan 700 pro-Gaza aktivistia ja 10 000 tonnia tarvikkeita, mukana sementtiä ja muita rakennustarvikkeita sekä elementtirakenteisia taloja, lääketarpeita, sähkökäyttöisiä pyörätuoleja ja muuta. Mukana on tarvikkeita, joita Israel ei voi sallia Gazaan muuten kuin määrättyyn projektiin, koska niistä voidaan rakentaa bunkkereita ja raketteja.

On huomattava, että Gazan kaistan saarto on sekä Israelin että Egyptin julistama Hamasin kaapattua vallan veristen taistelujen jälkeen Fatahin hallinnon käsistä.

 

ISRAELIN ohjusveneet lähtivät hyvissä ajoin ottamaan vastaan laivasaattuetta. Ne ilmoittivat laivoille, että Gaza on suljettua sotilasaluetta, ja että veneet tulevat estämään laivojen pääsyn Gazaan. Kohtaaminen tapahtui avomerellä, parisataa mailia Gazasta. Koska osa aluksista ei suostunut noudattamaan annettuja ohjeita, sotilaat joutuivat nousemaan näihin aluksiin, eikä yhteenotoilta vältytty sotilaitten ja aktivistien välillä. Pari sotilasta sai vammoja ehkä puukotuksista; tiedot ovat vielä epätarkkoja ja ristiriitaisia. Tapahtumien seuraamista vaikeuttaa se, että laivojen tapaaminen tapahtui yön pimeydessä.

 

TIEDOT ihmisuhreista ovat myös epätarkkoja, toiset uutislähteet kertovat kahden ihmisen saaneen surmansa, toisten mukaan kuolinuhreja oli 10 -15; haavoittuneita kymmeniä.

Israelin TV-2 seuraa tapahtumia merellä pitkin päivää. Aluksia kehotettiin kääntymään takaisin tai jos ne eivät suostu siihen, ne pakotetaan Ashdodin satamaan, jossa niiden tarvikkeet puretaan ja kuljetetaan tarkastuksen jälkeen maanteitse Gazaan. Laivoissa olevat ihmiset pidätetään ja heitä kuulustellaan. Heidät majoitetaan tilapäisesti telttoihin ja parakkeihin odottamaan heidän palaamistaan koteihinsa tai karkottamista maasta. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3896416,00.html

IDF:n ilmoituksen mukaan laivoissa olevat aktivistit olivat valmistautuneet sotilaitten tuloon eivätkä käyttäytyneet rauhallisesti, haavoittaen kolmea sotilasta sairaalahoitoon. Jotkut yrittivät siepata sotilaitten aseita heitellen heitä kivillä ja muilla esineillä, myös teräaseita käyttäen. Ohjusveneitten lisäksi sotilaita siirrettiin aluksiin helikoptereista, minkä johdosta operaatio sujui nopeasti ja saman aikaisesti kuudessa laivassa.

 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137780

 

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=176963

 

2. TAPAHTUMIA Välimerellä seurasi väkivaltainen protesti Israelin suurlähetystön edessä Istanbulissa. Turkin poliisi esti kymmenien mielenosoittajien pääsyn lähetystöön, mutta kivien heittely jatkui paikalla ja kiihtynee päivän mittaan.

 

TURKIN ulkoministeriö julkisti katkeransävyisen vastalauseensa IDF:n noustua aluksiin ja estettyä niitä jatkamista seilaamistaan Gazan satamaan, jonne oli järjestetty suuret vastaanottoseremoniat lippuineen, ilmapalloineen, suurine propagandajulisteineen ja puhujakorokkeineen tervetulotoivotuksia varten. Nämä juhlat siirtyivät tulevaisuuteen.

 

TURKIN ulkoministeriön lausunto on varovainen, mutta siinä kuitenkin tuomitaan IDF:n sotilaitten toimet laivasaattuetta vastaan "hylättävinä" (unacceptable), ja uhataan, että Israel joutuu vastuuseen toimistaan.

Pääministeri Erdoganin puoluetta edustava kansanedustaja Murat Mercan sanoi odottaneensa yhteenottoa, mutta sanoi yllättyneensä aseitten käyttämisestä.

 

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/protesters-try-to-storm-israeli-consulate-in-turkey-1.293172

 Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO