www.takeapen.org 01/12/2023 18:27:49
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

YK:n rasisminvastainen konferenssi alkaa 20.4.2009

Rasisminvastainen konferenssi tuomitsee Israelin ja pyrkii kieltämään islamin ja monikulttuurisuuden arvostelun

 

17.4.2009

 

Ensi maanantaina alkaa Genevessä YK:n rasisminvastainen konferenssi, jonka valmistelun johdossa ovat olleen Libya ja Iran. Ensimmäisestä Durban-kokouksesta syyskuussa 2001 tuli räikeän antisemiittinen tapahtuma, ja tämä toinen näyttää olevan samoilla jäljillä, mutta uutena vahvana juonteena on pyrkimys islamin kritiikin ja valvonnan kieltämiseen. OIC:n (Organization of the Islamic Conference) valmistelevan kokouksen asiakirjassa sanotaan mm.: "Intellektuaali ja poliittinen monikulttuurisuuden vastustaminen on yksi perussyitä rasistiseen ja muukalaisvihamieliseen väkivaltaan."

 

Monikulttuurisuuden intellektuaalin ja poliittisen arvostelun rinnastaminen väkivallan lietsontaan on todella vaarallista sananvapauden kannalta. Tällä hetkellä on hyvin paljon tietoa siitä, miten monikulttuurisuuden ja siihen liittyvien hyvien asioiden varjossa länteen levitetään väkivaltaiseen maailmanvalloitukseen pyrkivän islamin verkkoa.

Sama asiakirja vaatii "uskontojen halventamisen" kieltämistä ja keskittyy islamofobiaan, jonka keskeisiksi ilmenemismuodoiksi se luettelee islamin ja terrorismin yhteyksistä puhumisen, moskeijoiden ja minareettien rakentamisen rajoittamisen, ja valvonnan, jota pyritään kohdistamaan islamilaisiin uskonnollisiin ja kulttuurisiin keskuksiin ja islamilaisiin kouluihin. Samaan aikaan kuitenkin valvontaa ja rajoituksia pitäisi lisätä, koska mm. Saksan moskeijoissa pidetään paikalliselta medialta suljetuissa tilaisuuksissa tällaisia saarnoja:

"Meidän täytyy seurata rakkaan profeettamme Muhammedin - rauha olkoon hänen sielulleen - viitoittamaa tietä. Allah ja hänen apostolinsa haluavat meidän taistelevan islamin puolesta ja levittävän sen koko maailmaan, myös tänne Saksaan. Maapallo kuuluu uskovaisille. Siellä ei ole tilaa vääräuskoisille. He saastuttavat sen. Tämä maa on osa muslimien ummaa. Se täytyy puhdistaa vääräuskoisista."(Ibrahim El Zayat, Saksan islamilaisen yhteisön IGD:n johtaja Aachenin moskeijassa 2.2.2009). Ja saksalainen islam-tutkija Ursula Spuler-Stegemann sanoo, ettei tutkimuksessaan voinut löytää yhtään moskeijaa tai muslimikulttuurikeskusta, jossa ei olisi opetettu vihaa vääräuskoisia kohtaan.

Tällä aivan äskettäin julkaistulla järkyttävällä videolla sheikki Abdallah Fahd Abd Al-Aziz Al-Nafisi kehoittaa mitä järkyttävimpiin väkivallantekoihin länttä vastaan ja myös toimittajia vastaan, jotka uskaltavat esittää epäilyksiä muslimien "vastarintaa" kohtaan: http://www.tangle.com/view_video.php?viewkey=0861ff3eabea1ceb73e4

Tänä kuluvana viikonloppuna Euroopan maat tekevät viime hetken päätöksiä osallistumisestaan konferenssiin. Suomen suhtautuminen on edelleen auki, mutta tällä hetkellä näyttää, että joskaan ministeritason edustusta ei paikalle lähetetä, niin Suomen Sveitsin suurlähettilään johdolla virkamiestason suomalainen delegaatio osallistuu kokoukseen.

 

Jos länsimainen media ja poliittinen johto ei tänään uskalla tarttua tähän asiaan, se voi huomenna olla jo kiellettyä.

Varpu Haavisto


Lähteet:
*Asiakirja löytyy mm. tältä sivulta: http://www.unwatch.org/site/c.bdKKISNqEmG/b.4135779/k.64D7/Preparing_for_Durban_II.htm
**http://islam-watch.org/Sami/German-Muslim-Leaders-Charged-Corruption-Funding-Terror.htmCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO