www.takeapen.org 03/12/2023 03:09:28
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

SKP ja Lähi-Itä

kirje Pikkukaupunkilaiseen

 

SKP haluaa tietää miten EU-vaaliehdokkaat suhtautuvat Lähi-Idän tilanteeseen 14.1. julkaistussa kannanotossaan. Samalla SKP ilmoittaa, että heidän mielestään syyllinen levottomuuteen alueella on Israel. Mikä minua ihmetyttää näissä kannanotoissa on se, että missä nämä rauhaa rakastavat ihmiset ovat silloin kun Israelissa räjäytetään bussillinen lapsia ja vanhuksia, tai ravintola, joka on täynnä perheitä nauttimassa yhdessäolosta? Missä nämä rauhaa rakastavat ovat silloin kun Kassam on osunut  koulun pihaan, päiväkodin pihaan, kauppakeskukseen, vanhainkotiin? Missä he olivat tuon kuuden vuoden ajan, kun YK:n päätöksellä itsenäistynyt, YK:n jäsenvaltio sai maa-alueelleen 9400 rakettia ja kranaattia?

 

Nämä rauhaa rakastavat oikeuttavat Israelin arabien ja juutalaisten, siviilien,  surmaamista mm. sillä, että palestiinalaisten aseet ovat huonolaatuisia, epätarkkoja, ja unohtavat, että jo Suomessa pelkkä tapon yritys on rikos, josta saa vankeutta. Raketeilla Hamas lähettää viestin juutalaisille omasta perustamiskirjastaan, jossa kerrotaan, että Israelin kanssa ei tehdä rauhaa, Israelia ei tunnusteta eikä mitään diplomaattisia ponnisteluita kannata käydä. Heidän viestinsä on, että he haluavat tappaa kaikki juutalaiset ja heille Palestiinan vapauttaminen tarkoittaa koko Israelin tuhoa. Se, millainen asearsenaali heillä on, ei vähennä rikoksen vakavuutta. Vai onko pesäpallomailalla tehty tappo lievempi rikos kuin kiväärillä?

 

Myös Gazan miehittämistä käytetään yhtenä perusteena, vaikka Israel yksipuolisesti vetäytyi Gazasta Ariel Sharonin käskystä vuonna 2005 aiheuttaen 1,7 miljardin dollarin laskun sekä lisäksi kompensaatiot 1700 perheelle, jotka tuolta alueelta siirrettin pois. Siirtokuntien kohtalo ei ratkea sotimalla vaan diplomatialla.

 

Gazasta puhutaan myös suljettuna vankilana, ja kaikki syy siitä langetetaan Israelin niskaan. Miksi kukaan ei puhu mitään Egyptistä, vaikka Gaza on myös Egyptin rajanaapuri? Egyptikään ei suostu avaamaan rajaa pelätessään radikaalin islamin leviämistä sinne.

 

Lopuksi haluan esittää SKP:lle kysymykset: oletteko tehneet työtä Hamasin terrorismin estämiseksi tai tuominneet sitä?, oletteko tukeneet Israelin siviiliväestöä?, oletteko tehneet aloitteita Egyptin rajan aukaisemiseksi? oletteko tietoisia Hamasin rikoksista Fatahin jäseniä ja Gazan siviileitä vastaan?

 

Jos SKP haluaa alueelle oikeasti rauhaa, niin kertokaa Hamasille, että terrorismi tappaa.

 

Harri Saastamoinen

SuolahtiCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO