www.takeapen.org 07/12/2023 01:19:32
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

ICEJ:n lausunto Gaza-operaatiosta

Julkaistu 4.1.

Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, apumme hädässä aivan vahva. Ps. 46:1

Israelin vetäydyttyä Gazan kaistalta elokuussa 2005 islamilainen terroristijärjestö Hamas otti vallan alueella ja kiihdytti raketti- ja kranaatinheitin-iskujaan Etelä-Israelin kaupunkeja vastaan. Tämän päivittäisen tulituksen vuoksi tuhannet israelilaissiviilit ovat olleet kuin saarroksissa, mutta maailma on vain katsonut vierestä eikä ole sanonut juuri mitään niistä tuhansista lapsista, joille iskut ovat aiheuttaneet traumoja, tai turhista kuolemista ja aineellisista vahingoista. Sderot, yksi Gazaa lähimpänä olevista kaupungeista, on ollut iskujen pääkohde.

Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö on seisonut uskollisesti Länsi-Negevissä olevien israelilaisten asutuskeskusten rinnalla näinä vaikeina aikoina antaen sosiaaliapua paikallisten hyväntekeväisyysjärjestöjen ja avustustyöntekijöiden kautta ja lahjoittaen useita siirrettäviä pommisuojia alueelle. Järjestömme on myös käynyt monta kertaa tutustumassa tilanteeseen paikan päällä ja on näin voinut todistaa omakohtaisesti näiden Gazasta tulevien iskujen julmuuden ja umpimähkäisyyden.

Lyhyt Egyptin välittämä "tauko" toi hetkellistä helpotusta näille Gazan läheisyydessä asuville sotaan kyllästyneille israelilaisille, mutta raketti-iskut alkoivat uudestaan marraskuun alkupuolella ja ulottuivat jo Askelonin kaupunkiin. Israelin hallitus oli haluton vaarantamaan palestiinalaissiviilejä, joiden joukossa Hamas piileskelee ja pakottaa heidät ihmiskilviksi. Mutta lopulta Israelille ei oikeastaan jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä toimiin kansalaistensa puolustamiseksi, mikä on sen velvollisuuskin. Näinhän oletetaan jokaisen kansalaisistaan välittävän valtion toimivan.

Nyt Hamas on vastannut pitemmän kantomatkan raketeilla, jotka ovat osuneet Asdodiin ja Beersebaan. Näin raketit uhkaavat jo yli 700.000 israelilaissiviiliä.

Ihmishenkien menetys on aina valitettavaa ja sitä on pyrittävä välttämään. Israel onkin toteuttanut tätä periaatetta muita maita paremmin. Hamasin hallinto Gazassa ei kuitenkaan kunnioita elämää vähäisimmässäkään määrin, kieltää Israelin olemassaolon oikeuden ja pyrkii sinnikkäästi Israelin täydelliseen tuhoon. Tämän he ovat itse sanoneet päämääräkseen ja se tulee selvästi esille Hamasin peruskirjassakin. Israelille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin poistaa tämä maan eteläosaan kohdistuva uhka. On parempi toimia nyt kuin odottaa, että Hamasilla on ydinaseilla varustetun Iranin tuki.

Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön mielestä on siksi järkyttävää, että monien länsimaiden johtajat ovat taas kerran päättäneet tuomita Israelin syyttäen sitä "suhteettomasta voimankäytöstä". Tämä "vastaavuuden oppi" ei näe pahaa, ei kuule pahaa eikä tee pahaa. Se on puolueeton ja yrittää syyttää molempia osapuolia yhtä paljon. Tällainen asenne on rikollista ja sen takia maailmamme on antamassa periksi äärimuslimien terrorille. Hamas on Syyrian ja Iranin roistovaltioiden tukema terroristijärjestö, minkä kansainvälinen yhteisö hyvin tietää, mutta monet johtajat eivät uskalla sanoa sitä. Myönnytyspolitiikka on vallalla! Niinpä Israel on tuomittava siinä missä Hamaskin.

Me tuemme Israelia sen puolustaessa itseään ja kansalaisiaan ja vetoamme maailmanyhteisöön, että se syyttäisi todellista syyllistä. Muistutamme Yhdysvaltojen presidentiksi valitun Barack Obaman sanoista hänen käydessään Sderotissa viime kesänä: israelilaisten ei pitäisi koskaan joutua elämään päivittäisten raketti-iskujen uhan alla.

Lisäksi me vetoamme kristittyihin, että he rukoilisivat Israelin puolesta tänä vaikeana aikana vuoden vaihtuessa. Annamme myös mahdollisuuden tarjota käytännön apua hyökkäyksen kohteena oleville Länsi-Negevin asukkaille. ICEJ on sitoutunut sijoittamaan tilapäisesti kymmeniä köyhiä lapsiperheitä turvallisemmille alueille Israelissa. Tarvitsemme välittömästi varoja kuljetuksiin, majoitukseen ja aterioihin. Koulut ja päiväkodit heidän alueellaan ovat kiinni ja tavallinen elämä on käynyt mahdottomaksi, mutta näillä perheillä ei ole varaa siirtyä turvaan.

Annathan tänään lahjoituksesi. Sen voit tehdä joko Nordean tai Sampon kautta: Nordea 137230-40255 tai Sampo 800011-108902. Muista viitenumero 9800 02047.

Kiitos, että välität!
Malcolm Hedding
ICEJ:n johtaja, Jerusalem

_related_links_fin


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO