www.takeapen.org 03/12/2023 02:43:46
  _search_fin
Väkivallan varjossa Israel-tukimielenilmaus 26.11. klo 17.30 Kehotus ottaa yhteyttä Kirkon Ulkomaanapuun ja esittää vastalause heidän Israel-vastaisen kampanjansa johdosta Dokumenttiprojekti: Seitsemän tuntia kuolemaan Give Peace a Chance (Anna rauhalle mahdollisuus) -video tekstitettynä nyt myös suomeksi JAKAMATON JERUSALEM -solidaarisuustapahtuma Vetoomus: Israel eläköön! Englanninkielisiä linkkejä Gaza-laivueesta ”Avustuslaivue” Gazaan Vetoomus juutalaisvastaisuuden pysäyttämiseksi Itsenäiset palestiinalaisalueet? Vetoomus Suomen hallitukselle: Suomen ICAHD:n ehdotukset torjuttava perusteettomina Avustuslaivueselkkausta käsitteleviä linkkejä Lisää avustuslaivakonfliktista Yhteenotto Free Gaza -laivasaattueen ja Israelin välillä Turun sanomien kirja-arvostelu Herzlin Juutalaisvaltiosta Vastusta kanssamme Hamasin yritystä kiristää Israelia uhkaamalla tappaa Gilad Shalit. Meidän täytyy toimia nyt! Kirkon ulkomaanavun johtaja: "Israelin tukeminen menee välillä äärimmäisyyksiin" Amnesty Internationalin raportti Gazan sodasta Kirsi Virtasen Palestiina ja Israel Jukka Huusko ja Israelin PR-kampanja Uutta tietoa "sotarikoksista" Gazan sodan jälkimaininkeja Nyt on aika vaatia YK:ta tutkimaan Hamasin sotarikokset ja sen vastuu siviileille molemmilla puolilla aiheuttamastaan kärsimyksestä ja vaaroista. Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista Hamasin antisemitismiä: ”Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä” Suomalaiset oppikirjat, tiivistelmä
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Hamasin johtajat pitää saada Kansainväliseen tuomioistuimeen sotarikoksista

Take a Penin johtajan Endre Mozeksen kirje YK:n pääsihteerille Ban Ki-Moonille

8.1.2009

 

Kunnioitettu YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon!

 

Me Take a Pen -järjestössä, joka kansainvälinen oikeudenmukaisen tiedotuksen puolesta kampanjoiva järjestö, vaadimme päättäviä toimia vakavassa sotarikosasiassa. Viime vuosina ja  meneillään olevassa sotilaallisessa konfliktissa Gazaa hallitseva terrorijärjestö Hamas on suorittanut suuren määrän erilaisia tekoja, jotka kansainvälinen laki määrittelee sotarikoksiksi.

 

Se sodankäyntimuoto, jolla Hamas on rasittanut sekä Gazan väestöä että Israelia, on aiheuttanut paljon kärsimystä ja suuria tappioita ja vahinkoa sekä Israelin siviiliväestölle että koko Gazan alueelle. Hamas on ampunut 6300 rakettia Israelin siviilikohteisiin. Gazassa Hamas on säilönyt raketit ja muuta aseistusta pääasiassa siviilikohteisiin - asuntoihin, moskeijoihin ja kouluihin. Tuhansia raketteja ja granaatteja on ammuttu siviilikohteista, mikä on pakottanut Israelin vastamaan sotilaallisesti tavalla, joka välttämättä on johtanut siviiliväestön kärsimykseen ja omaisuusvahinkoihin.

 

Kansainvälisen lain mukaan siviilikohde, josta tulitetaan on legitiimi kohde. Vaikka siviilikohteesta ammuttaisiin silloin, kun ympärillä edelleen pidetään siviiliväestöä, se on yhä laillinen sotatoimien kohde, ja jos tulitukseen tuollaisesta kohteesta vastataan sotilaallisesti ja iskusta aiheutuu siviiliuhreja, vastuu on täysin ja yksinomaan sillä osapuolella, joka on pitänyt siviilit sotilaallisessa kohteessa. Tässä tapauksessa Hamas on täysin vastuussa sekä tarkoituksellisesta israelilaisten siviilien tulittamisesta että niistä siviiliuhreista, jotka se on aiheuttanut oman väestönsä keskuudessa käyttämällä heitä tulituksensa suojana.

 

Arvoisa Pääsihteeri! Me vaadimme, että Hamasin johto viedään viipymättä kansainväliseen oikeuteen syytettynä seuraavista sotarikoksista:

 

  • Rakettien ja granaatien ampumisesta tarkoituksellisesti siviilikohteisiin Israelissa
  • Rakettien ampumisesta sellaisista palestiinalaisista siviilikohteista kuten koulut, asuinalueet ja sairaalat tai niiden välittömästä läheisyydestä
  • Aseiden ja ammusten varastoimisesta kouluihin, moskeijoihin, toimistoihin ja vastaaviin rakennuksiin.
  • Omien siviilien, erityisesti lasten, käyttämisestä ihmiskilpinä vieläpä usein kaikkein vaarallisimmissa kohteissa.
  • Edelleen siviilien saattamisesta uhan alaisiksi pukeutumalla siviilivaatteisiin: Israelin armeijan ja Hamasin taistelijoiden välisen sodan aikana Hamasin taistelijat, jotka alussa käyttivät univormuja, vaihtoivat siviilivaatteisiin tai Israelin armeijan univormuihin ja jatkoivat silti taistelua.
  • Hamasin taistelijoiden piiloutumisesta säännöllisesti potilaiden joukkoon sairaaloihin
  • Siitä, että kidnapatulle israelilaiselle Gilad Shalitille Hamas ei ole suonut aivan perustavanlaatuisiakaan sotavangin oikeuksia kuten hänen tilastaan tiedottamista vastapuolelle ja Kansainvälisen punaisen ristin edustajien pääsyä hänen luokseen. Israelissa nämä oikeudet on taattu jopa terrorismista tuomituille Hamasin jäsenille.
  • Lasten ja alaikäisten käyttämisestä järjestelmällisesti sotilaallisiin tehtäviin, sekä taisteluihin että aputehtäviin. Hamasin hallinto on myös kouluttanut ja aivopessyt lapset ja alaikäiset murhaavaan vihaan, haluun tappaa ja tappamisen tekniikoihin.
  • Gazan siviiliväestön auttamiseen tarkoitettuja avustusrahoja kavaltamisesta ja käyttämisestä sotatoimiin - aseistuksen, taisteluvälideiden ja sotilaallisten rakennelmien rakentamiseen ja varustautumiseen

 

 

Jos Hamasin johtoa ei onnistuta viemään Kansainväliseen tuomioistuimeen, siitä seuraa epäilemättä, että tällaiset sotarikokset tulevat yhä enenevässä määrin muuttumaan säännönmukaiseksi toiminnaksi ja että vastaavat humanitaariset katastrofit tulevat jatkumaan ja  miljoonat sorron ja väkivallan uhrien määrä jäävät vaille YK:n puolustusta.

 

Arvoisa pääsihteeri, arvostaisimme erittäin paljon vastaustanne, jonka luvallanne tulisimme julkaisemaan tämän kirjeemme kanssa. Me tulemme seuraamaan Teidän toimintaanne asiassa suurella kunnioituksella, korkein odotuksin ja syvästi moraalisesti Teitä tukien.

 

Kunnioittavasti Teidän

 

Endre Y. Mozes

Take a Pen -järjestön puheenjohtajaCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO