www.takeapen.org 03/12/2023 03:47:30
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Palautetta A-talk -ohjelmasta (TV1 to 8.1. klo 21.05)

A-talk ohjelmassa jäi ihmetyttämään, miksi keskusteluun oli otettu täysin ammattitaidoton tutkija (Laura Janka), joka oli yksipuolinen ja asenteellinen näissä "tutkinnoissaan". Väite, että Israel harjoittaisi valtiollista terrorismia perustuu valheeseen ja täyteen tietämättömyyteen alueen tilanteesta. Myös Gazan kutsuminen keskitysleiriksi on sama kuin natsikortin käyttäminen keskustelussa, eli mitään varsinaista argumenttia ei tutkijalla ollut. Lisäksi hän käytti epämääräisiä lähteitä, mistä Hannu Takkula keskustelun aikana moittikin vastapuolta.

 

Keskustelun alkupuolella puhuttaessa tulitauosta tutkija Janka antoi ymmärtää, etteivät Hamasin ampumat raketit riko tulitaukoa, koska Jankan mukaan oli kyse vain tietynlaisesta tulituksen lopettamisesta, kun kyseessä oli tulitauko. Eli voidaanko tulkita, että Israelin siviileitä saa tulittaa kassameilla ja katjusha-raketeilla rikkomatta tulitaukoa?

 

Mohammed Matooq sanoi, että nyt on menossa vuoden 1948 kaltainen katastrofii. Matooqhan tarkoitaa, että koko Israelin valtion perustaminen oli katastrofi. Israelin itsenäisyyspäivää pidetään muslimimaailmassa suurena surun- tai katastrofinpäivänä. Eli Matooq antaa suoraan Matooq ymmärtää, ettei hyväksy Israelin olemassa oloa. Ns. Israelin miehityksellä hän ei tarkoita vain Länsirantaa ja Gazaa (joka on kuitenkin kokonaan arabien hallinnassa), vaan koko aluetta Jordanjoesta Välimereen. Juridisesti Israel ei miehitä kuin vain Golanin kukkuloita. Länsiranta ja Gaza ovat kiistanalaisia alueita.

 

On kummallista, että Israelia syytetään valtion taholta tulevasta rotusyrjinnästä, kun kaikilla arabeilla, juutalaisilla, venäläisillä ja kristityillä on yhtäläiset oikeudet Israelissa. Kuitenkin Gazasta tehtiin juutalaisvapaa alue. Eikö juutalaisilla ole mitään oikeutta Gazaan? Asia on kääntynyt niin nurinkuriseksi kuin vain voi olla. Valokuvat ja videot sekä mm. entisen PLO-terroristin Walid Shoebatin kokemukset todistavat, että Mein Kamppf ja Hitler ovat kunnioituksen kohteena sekä palestiinalaisten arabien keskuudessa että laajalti muuallakin muslimimaailmassa.

 

Takkula ja Smolar kuitenkin saivat kiitettävästi puheenvuoroja ja esiintyivät asiansa eduksi. Myös juontaja toimi tasapuolisesti eikä mielestäni osoittanut mitään ennakkoluuloja tai puoluellisuutta, josta kiitokset.

 

K.L.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO