www.takeapen.org 29/11/2023 07:37:12
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Helsingin sanomien Inka Kovasen raportti: ”Hizbollah rakastaa kaikkia!”

22.8.2006

 

Useat tiedotusvälineet ovat pyrkineet vähättelemään Hizbollahin luonnetta terrorijärjestönä. Esimerkiksi Aamulehden Katsauksessa 9.8.06 toimittaja Heikki Ikonen väitti, että Hizbollah "syntyi Israelin miehityksen vastarintaliikkeeksi. Se on aina rajannut toimintansa Libanoniin ja Israelin miehittämille alueille, eikä se ole tehnyt terrori-iskuja vuoden 1994 jälkeen." Helsingin sanomien toimittaja Inka Kovanen taas kirjoittaa sunnuntain 20.8. lehdessä naiivin ja lähes ihailevan matkakuvauksen Hizbollahin hallitsemilla alueilla, joka päättyy hänen haastattelemansa Hizbollah-taistelijan viestiin: "Mussa rakastaa kaikkia, Hizbollah rakastaa kaikkia, Hizbollah ei ole terroristeja." Radio Peilin haastattelussa Gustav Hägglund taas kehotti Hizbollahia tunnustamaan Israelin ja Israelia "tunnustamaan Hizbollahin puolueena".

 

Verkkosivuiltamme löytyy Hizbollahin historiaa, ideologiaa ja toimintaa käsitteleviä artikkeleita, joista järjestön terroriluonne näkyy selvästi. USA, Kanada, Australia, Israel ja myös Hollanti ovat määritelleet Hizbollahin terrorijärjestöksi, mutta Euroopan unioni ei ole vastaavaa luokittelua tehnyt. Kun USA ja Israel taistelevat järjestöä vastaan, eurooppalaiset poliitikot käyvät tapaamassa sen johtajia. Tästä erimielisyydestä Hizbollah hyötyy, koska se estää kaikki kansainvälisen yhteisön tehokkaat toimet järjestöä vastaan. Euroopan unioni perustelee kantaansa keinotekoisella yrityksellä tehdä ero Hizbollahin poliittisen ja aseellisen siiven välillä.

 

Hizbollahin omien johtajien mukaan tällaista jakoa ei voi tehdä. Sheikki Naim Qassem, Nasrallahin varamies, sanoi Al-Mustaqbal-lehden haastattelussa 31.12.2000: "Jos sotilaallinen siipi olisi erillään poliittiisesta siivestä, siitä koituisi seurauksia, jotka vaikuttaisivat poliittiseen näyttämöön. Mutta Hizbollahilla on vain yksi johto ja päättävä elin, jonka nimi on Shura-neuvosto. Se johtaa poliittista toimintaa, jihadia, kulttuuri- ja sosiaalista toimintaa. Hizbollahin pääsihteeri on Shura-neuvoston johtaja ja samalla Jihad-neuvoston johtaja, ja tämä tarkoittaa että meillä on yksi johto ja yksi hallinto."

 

Samoin Hizbollahin poliittisen toimiston jäsen Muhammad Fannish sanoi Al-Manar TV-kanavalla 18.1.2002, ettei liikkeen poliittisella siivellä ja sotilaallisella siivellä ole eroa (http://www.intelligence.org.il/eng/bu/hizbullah/chap_a.doc).

 

Suomen Take A PenCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO