www.takeapen.org 01/12/2023 17:33:32
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Kristittyjen vaino palestiinalaishallinnon alaisuudessa

Professori Justus Reid Weiner on julkaissut kirjan Human Rights of Christians in Palestinian Society, joka käsittelee palestiinalaishallinnon alaisuudessa elävien kristittyjen ihmisoikeuksia.[i] Monet sekä sekulaarit että kristilliset avustus- ja ihmisoikeusjärjestöt kuten Christian Aid, Human Rights Watch ja Amnesty International ovat sivuuttaneet tämän kysymyksen vaikenemalla.

Weinerin mukaan kristittyjen tilanne on merkittävästi huonontunut vuoden 1994 jälkeen, jolloin PLO sai hallintaansa palestiinalaisalueet. Hänen mukaansa palestiinalaishallinnon alaisuudessa elävien kristittyjen ihmisoikeudet ovat poljettuja mm. seuraavista syistä:

 

1) Palestiinalaishallinto käyttää islamilaista sharia-lakia

- palestiinalaishallinto käyttää sharia-lakia. Sen mukaan ei-muslimit ovat sosiaalisesti alemmassa asemassa kuin muslimit. (s. 5, 20)

- sharia-lain voimaansaattaminen on osa lisääntyvää islamilaisuuden radikalisoitumista (s.23-25). Merkittävä osa tätä ongelmaa on kouluopetus, joka ei ainoastaan kiellä Israelin oikeutta olemassaoloon vaan myös tuomitsee kaikki ei-muslimit (s.8)

 

2) Toisin kuin Israelissa, missä arabeilla (niin muslimeilla kuin kristityillä) on moniarvoisen ja demokraattisen yhteiskunnan suomat oikeudet, palestiinalaisalueiden kristityillä ei ole riippumatonta viranomaistahoa tai oikeusistuinta, johon voisivat vedota, ei sananvapautta tai vapaata mediaa, ei korkeinta oikeutta, joka toimisi länsimaisen käsityksen mukaisesti oikeuslaitoksena.

 

3) Kristityn yhteisön johto on hylännyt laumansa joko koska se kokee palestiinalaiskysymyksen olevan tärkeämpi tai koska se on pakotettu alistumaan palestiinalaishallinnon linjaan (s.22-23). Kristittyjen keskuudessa tehty kysely osoittaa että alle puolet luottaa johtajiinsa.

 

4) Länsimaat ovat sulkeneet silmänsä kristittyjen ongelmilta. Tähän on monta syytä: niillä on yksinkertaistettu käsitys Palestiinan kysymyksestä, kristittyjen ongelmat Sudanissa ja muualla ovat etusijalla jne.

Muita ongelmia, joita prof. Weiner nostaa esiin ovat:

  1. Kristittyjen poismuutto palestiinalaishallinnon alueilta seurauksena heihin kohdistuvasta vainosta (s.5)
  2. Erityisesti Beetlehemin alueen kristittyihin kohdistuva kiristys rehottaa. Palestiinalaishallinnon turvallisuusviranomaiset ovat osa tätä ongelmaa, joten heihin ei voi turvautua avun saamiseksi (s.11-12)
  3. Kristittyihin naisiin kohdistetaan erityistä väkivaltaa: he joutuvat säännöllisesti raiskauksien ja pakkoavioliittojen uhreiksi (s.14)

 

5) Kidutus. Tätä kuvataan mm. kristityksi kääntyneen El-Achwalin tarinassa. El-Achwal kääntyi kristityksi, minkä jälkeen hänet vangittiin useaan kertaan, häntä kidutettiin ja lopuksi hänet ammuttiin kuoliaaksi. Näistä PA:n suorittamista ihmisoikeusrikkomuksista kertovat raportit jäävät jatkuvasti huomiota vaille poliittisen korrektiuden nimissä. (s.28)

Lisää tutkimuksia aiheesta löytyy seuraavista linkeistä:

Cain's Field  (Matt Rees)

Terrorism Information Center

The Prism Group.

Suomen Take a Pen[i]               Kirja löytyy linkistä

            http://www.paulasays.com/writings_of_others/human_rights_of_christians.html ,

                 ja se on saatavana myös kirjana Amazon - nettikaupasta.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO