www.takeapen.org 08/12/2023 05:11:24
  _search_danish
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_danish
Click to print this page_print_page_danish

Danmark, Israel, Erstatningssag, Hamas

Sendt til JP debat 13. Januar 2009.

Redigeret 17/1-2009.

 

 

Danmark, Israel, Erstatningssag, Hamas

 

Udviklingsminister Ulla Tørnæs overvejer ifølge medierne en erstatnings sag mod Israel. Og Mogens Lykketoft følger trop. Sidstnævnte er ikke overraskende. Adskillige Socialdemokrater og hele den øvrige venstrefløj er kendt for at være meget fjendske overfor staten Israel.

 

Hvornår har Mogens Lykketoft for eksempel kritiseret bare en ud af 3.200 raketter og mortergranater affyret fra Gaza mod kun civile mål i Israel i 2008? Mig bekendt aldrig. Det er beskæmmende, at vor udviklingsminister hermed gør sig selv og VK regeringen til genstand for parløb med denne Israel fjendske Mogens Lykketoft.

 

I mellemtiden er det blevet oplyst, at statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser, at regeringen vil fremsætte sådanne krav overfor Israel. Det må siges at være en fornuftig og meget alvorlig næse til udviklingsminister Ulla Tørnæs.

 

Når man som land støtter og financierer projekter i områder, som styres af  internationale terrorister, som vi oven i købet selv bekæmper på andre fronter - men det har ikke noget med sagen lige her og nu at gøre, er bare ret tankevækkende - løber man en risiko.

 

Tænke sig den omvendte situation. Israel lægger erstatningssag an mod Danmark for at lade Hamas terrorister udføre sine krigsforbrydelser fra bygninger og projekter, opført og løbende støttet for danske skatteyderes penge.

 

Et interessant tankeeksperiment, som Israel naturligvis ikke ville bruge tid på. Men på papiret ser det ikke kønt ud for Danmark under nogen omstændigheder.

 

Ulla Tørnæs burde derfor bruge hovedet og hellere gøre gældende, at danske skatteyderes penge på projekter i Gaza ikke, hverken direkte eller indirekte, må anvendes som affyringsramper og/eller skjulesteder af Hamas terrorister.

 

Ole Groth-Andersen

ole@groth-andersen.dkCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO