www.takeapen.org 21/02/2024 11:34:29
  _search_swed
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_swed
Click to print this page_print_page_swed

Terrorism Som Politisk Strategi

Debatt om "Terrorism som politisk strategi" rent generellt och även särskilt vad gäller palestinsk terror. Läs Mi Grandins debattinlägg nedan - i läsvänligt format här - och även några av de första reaktionerna hon emottog från läsare. Detta skulle kunna arta sig till att bli den mest ärliga och realistiska debatten på detta smärtsamma och minst sagt obekväma ämne i Sverige på åratal!

Anslut dig till debatten - skriv ett brev du också! Vi måste agera!

TERRORISM SOM POLITISK STRATEGI       

            Mi Grandin,         2006-7-11

 

Är det verkligen så illa ställt att tusentals Kassam-raketer mot den israeliska civilbefolkningen är acceptabelt? Strider det inte mot folkrätten att kidnappa värnpliktiga och civila israeler för att avrätta dem eller utnyttja dem i byteshandel?

Är det att betrakta som normalt att gräva tunnlar och attackera en gränspostering på israeliskt territorium och döda och kidnappa soldaterna där? 

Gäller vissa regler bara för Israel och helt andra för Hamas? Hamas är en terroristorganisation, hur gärna än somliga vill dölja detta faktum, och terrorister ägnar sig åt terrorism. Palestinierna har i demokratiska val valt en terroristregim som ägnar sig åt terroristaktiviteter. Det är hemskt att den palestinska civilbefolkningen nu får erfara resultatet av sitt val - men kan någon säga att det som nu sker kommer som en total överraskning?

 

Israel har aldrig civila som mål för sina aktioner. Terroristernas främsta mål är däremot alltid civila. Men var är de upprörda röster i medierna om döda israeliska civila, om de terrorattacker och de dagliga raketanfallen från Gaza in på israeliskt territorium? Palestinierna bryter ständigt mot folkrätten och Geneve-konventionerna - men Israel är den som alltid uppmanas till återhållsamhet!

Sverige har för länge sedan spelat ut sin roll i Mellanösterndebatten med sin partiskhet. När Sverige ordnade visum åt Hamas, vägrade delta i en flygövning för att Israel deltog och vår JK ansåg det OK att uppmana till mord på judar i Sverige bara man hänvisar till konflikten i Mellanöstern, då visade Sverige tydligt var man står och vilka röster man fiskar efter i dessa valtider.

När svenska medier och politiker envisas med att mäta Mellanöstern med svensk måttstock bortser man från att vårt sätt att tänka och resonera här i Sverige skiljer sig markant från det i Mellanöstern. Det råder inga tvivel - när man agerar så som Sverige har gjort, då har man förverkat sin rätt att yttra sig om vad som är rätt och fel i konflikt som man helt uppenbart inte begriper något av. Den enklaste frågan som ingen svensk företrädare tycks kunna svara på är hur Israel ska förhandla eller samtala med Hamas som inte ens erkänner dess rätt att existera, och vars huvudmål är att utplåna Israel.

Hamas' terroraktioner startade inte bara häromdagen - de har hållit på med ett lågskaligt krig i åratal och Kassam-raketerna har regnat över civila israeler i tusental både före och efter överlämnandet av Gaza. Skillnaden nu är att terrorn numera används av Hamas, det sittande regeringspartiet, som politisk strategi. Utövar man terror får man räkna med konsekvenser. Den senaste tidens händelser är att betrakta som terrorism och direkta krigshandlingar. Terrorism alltså - inte politik.

Olyckskorparna kraxade redan förra sommaren om att det inte skulle blir någon fred när israelerna lämnade Gaza, och detta har tyvärr besannats. Hamas' krig mot Israel var inte avhängigt någon israelisk närvaro i Gaza, utan problemet är judisk närvaro var som helst mellan Jordandalen och Medelhavet. Därför har det skjutits fler Kassam-raketer än någonsin och målen är alltid civila israeler. Samtidigt skriker Hamas "brott mot folkrätten" när Israel motarbetar attackerna. Attityden blir lättare att förstå när man accepterar Hamas' doktrin att det inte finns några civila israeler - att hela landets befolkning är ett enda mål för attacker.

I Sverige har man anammat Hamas' syn på konflikten: Palestinska terrorister blir "aktivister", kidnappade israeler blir bara "bortförda", palestinska raketer som dödar israeliska civila blir "hemmagjorda pjäser", mördade israeliska småbarn och tonåringar kallas "bosättare". Det pågår ett propagandakrig utöver det dödliga kriget.

Om man betraktar motparten som omänsklig så övertar barbariet. Detta är en viktig del av den palestinska strategin - de lär sina barn att dödandet av judar är heligt. De uppkallar sina gator och torg efter massmördare. Just så indoktrinerades Hitlerjugend-barnen på 1930-talet i Europa. Hamas är deras arvtagare och barnen är offren för en sjuk ideologi.

Man behöver bara titta på prioriteringarna i det palestinska samhället för att förstå dess lednings galenskap: Mat råder det brist på, läkemedel och medicinsk vård likaså. Men vapen saknas aldrig.

 

Frågan är varför infrastruktur för arbete, vägar, utbildning, läkarvård inte finns, medan infrastrukturen för vapentillförseln blomstrar! Hur bor man granne med den som hellre dödar dina barn än skyddar sina egna, och som dessutom åberopar Gud i denna konflikt?

 

Mi Grandin

Frilansskribent

GöteborgCopyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO