www.takeapen.org 05/12/2023 20:05:22
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Vinkkejä

On tärkeää, että uutisoinnin asenteellisuuteen reagoidaan. Toimintapyyntöjemme tarkoitus on tuoda esiin suomalaisessa mediassa esiintyvää puolueellisuutta ja kannustaa lukijoita vaatimaan parempaa tiedonvälitystä. Tämän voi tehdä ottamalla suoraan yhteyttä toimittajiin tai kirjoittamalla mielipidekirjoituksia tai palautetta toimituksiin. Osoitteita löytyy esimerkiksi sivultamme linkistä Osoitteita.

Tässä muutamia vinkkejä palautteen kirjoittamiseen: 

  • Kirjoita heti. Jos haluaa laatia vastineen, kannattaa toimia heti silloin, kun on motivoitunut. Tärkeintä on reagoida nopeasti, tekstin laatua voi aina parannella, jos haluaa sen julkaistavaksi.
  • Tartu vain yhteen aiheeseen. Huolimatta siitä, että uutiset saattavat sisältää paljon vääristynyttä tietoa, on tärkeää poimia vain olennaisin aihe ja vastata siihen.
  • Kirjoita tyynesti ja vain asiasta. Hyvä vastine on kohtelias ja asiallinen. Kun puhutaan tiedonvälityksen luotettavuudesta, ei liikuta   uskonnollisen tai poliittisen vakaumuksen alueella, vaan kyse on toimivan demokratian kannalta olennaisesta arvosta. Tästä syystä hyvä vastine ei ole uskonnollisin tai poliittisin näkemyksin vaan tosiasioin perusteltu kritiikki.  
  • Kirjoita lyhyesti. Useimmat toimittajat eivät lue pitkiä kirjeitä ja perimmäinen asia voi hämärtyä liian pitkästi ilmaistuna. On parempi suosia lyhyitä ja selkeitä lauserakenteita kuin monimutkaista kieltä. Hyvä palautekirjeen mitta on puoli sivua.

Haluaisimme mielellämme saada kopion lähetetyistä vastineista! Saadaksesi lisätietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen suomi1@takeapen.org.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO