www.takeapen.org 05/12/2023 19:51:46
  _search_danish
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_danish
Click to print this page_print_page_danish

Tips

Tips/råd til effektiv brevskrivning

  • Skriv nu! Hvis har en idé, eller ønsker at reagere på noget, så gør det med det samme, mens du stadig har motivationen. Du skal ikke bekymre dig for meget om kvaliteten af sproget. Du må aldrig lade ønsket om sproglig kvalitet udsætte indsendelsen af et brev. Selv om brevet aldrig skulle blive trykt, har det stadig en effekt!
     
  • Kun ét budskab! Dette betyder at når du læser en artikel med adskillige udsagn, som du er uenig i, bør du kun udvælge det allervigtigste emne, og svare på det. Hvis du har flere vigtige budskaber, kan du skrive flere forskellige breve eller give dine idéer videre til en ven, som så kan indsende sit eget brev. 
     
  • Bevar roen. Vær høflig, og koncentrér dig om emnet. Du behøver ikke uddybe din egen politiske eller religiøse baggrund, men understreg i stedet universelle værdier, så som retten til at leve i fred, retten til at forsvare sig og fordømmelse af alle former for terrorisme. 
     
  • Gør det kort. Det fleste redaktører gider ikke læse lange breve, og din pointe kan gå hen og gå tabt i et væld af ord. Formulér dit budskab i klare sætninger. Dit brev skulle helst holde sig indenfor ca. en halv side maskinskreven tekst.

 

Send os venligst en "usynlig" emailkopi af dit brev (brug "BCC")! Vi vil med glæde offentliggøre et godt brev.Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO