Deze pagina is niet bijgewerkt. Bezoek onze nieuwe website


Het Al-Dura Proces: Exclusive Interviews vanuit het gerechtshof in Parijs
 Een gezamenlijk project van Honest Reporting en Take-A-Pen - 14 november, 2007

 Endre MOZES, Voorzitter van Take-A-Pen vanuit Parijs:

      Exclusief: Oorspronlijke Al-Dura Film voor het eerst getoond

 "Na 7 jaar moest de Franse televisie France-2 de oorspronkelijke film vertonen over de bekende Al-Dura. Tot ieders verbazing presenteerden ze materiaal van 18 minuten in plaats van de 27 minuten waarover ze altijd spraken - hetgeen op zich tamelijk verdacht is. De belangrijkste conclusie van de 18 minuten lange film, die ik samen met de jury zag, is dat er geen enkel beeld is dat op enige manier de beschuldiging van France-2 verslaggever Charles Enderlinís ondersteunt dat Israelische soldaten de jongen zouden hebben gedood of op enige manier betrokken waren bij zijn dood.

Daarentegen vond ik veel aanwijzingen die Philippe Karsentyís mening ondersteunen dat de film van France 2 in scŤne gezet was, waarschijnlijk door Talal Abu Rahma, de enige ooggetuige en Palestijnse cameraman.Ē

 Het belang van deze gebeurtenis kan niet worden overschat.  Het blijkt dat de Al-Dura film niet het bewijs is van Israel's geweldadigheid maar van de lasterlijke leugens van haar vijanden.

Klik op de start pijl in de foto om de Youtube film te zien van de interviewsÖ

 

Nieuw dieptepunt in de Nederlandse journalistiek

Volgens www.nu.nl zijn Israelis overgevoelig en zijn juist de Hamas terroristen het slachtoffer!
 
Lees hier: http://www.nu.nl/news/1083154/23/Isra%EBl_wil_meer_aanvallen_op_Gazastrook.html 20/05/2007
 
Hamas schiet ďnoodgedwongenĒ op Israelische stad

Een citaat uit een artikel van www.nu.nl :

Volgens IsraŽlische media komt er echter geen groot grondoffensief, maar zal de IsraŽlische militaire activiteit vooral via bombardementen toenemen. Er komen ook weer moordaanslagen op leden van de Palestijnse Islamitische Verzetsbeweging Hamas en hevigere aanvallen op plaatsen waar Palestijnen mogelijk raketten maken. De IsraŽlische premier Olmert wil harder optreden tegen strijders die projectielen afvuren over de afrasteringen rond de Gazastrook heen. Zij richten noodgedwongen vooral op het stadje Sderot waar in een week tijd circa vijftien mensen veelal lichtgewond raakten als gevolg van naar schatting honderd inslagen. Zeker de helft van de granaten kwam buiten het stadje terecht.
 
Noodgedwongen? Volgens NU.nl kunnen de arme Hamas terroristen geen beter doel vinden, zoals Tel Aviv bijvoorbeeld.

Slecht 15 veelal lichtgewonden?  Dus eigenlijk helemaal niet zo erg, volgens Nu.nl.

Die Israelis toch, die zijn zo overgevoelig! Sinds twee jaar 2000 raketten en granaten op hun stadje en omgeving.

Men gaat  zo min mogelijk zijn huis uit, en bovendien hebben ook honderden mensen de stad verlaten.  Het leger heeft een luchtalarm geinstalleerd dat zodra de raketten in de lucht worden ontdekt, de mensen in Sderot ongeveer 15 seconden de tijd geeft hun huis binnen te vluchten. Dan leren ze wel rennen, die Israelis, en eigenlijk zijn die raketten toch zo erg niet, volgens www.nu.nl !

Nee, dan de Hamas terroristen, die hebben het moeilijk! Ze moeten over de afrasteringen heen schieten, die die overgevoelige Israelis geplaatst hebben. Als het Israelische leger dan op diezelfde terroristen schiet en hun tussen alle andere burgers uitzoekt, heet dat volgens Nu.nl een moordaanslag.

 

Schrijf uw brief aan www.nu.nl  volgens dit adres: tip de redactie

Op een brief van Take a Pen aan nu.nl heeft men ons geantwoord dat het artikel gecorrigeerd is: het woord "noodgedwongen" is verwijderd.


 
Opnieuw blijken klachten tegen Israel georganiseerde hetze te zijn:
 

CIDI, 15 maart 2007
UNESCO: Israel beschadigt de Tempelberg niet

Volgens UNESCO brengen de IsraŽlische archeologische opgravingen bij de Tempelberg geen schade toe aan de historische plaats. In het woensdag gepubliceerde rapport adviseert de organisatie van de Verenigde Naties Israel echter wel te stoppen met de opgravingen, omdat de structuur van de loopbrug intussen blootgelegd zou zijn. Voor de aanleg van de nieuwe loopbrug wordt Israel opgeroepen de Werelderfgoed Commissie, JordaniŽ en Waqf tijdig te consulteren. Een team van internationale deskundigen zou dit hele proces moeten controleren.

In het rapport loven de deskundigen van UNESCO Israel voor de transparantie en professionaliteit waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Voorts concludeert UNESCO dat de werkzaamheden geen gevaar vormen voor de stabiliteit van de Tempelberg.

Het rapport komt voort uit een onderzoeksmissie van de VN-organisatie naar het gebied, nadat zes Arabische staten hier om verzocht hadden. Zij reageerden hiermee op de vrees van moslims dat de opgravingen schade aan zouden richten aan de Al Aqsamoskee. Hun woede leidde vorige maand tot confrontaties met politieagenten in Jeruzalem.

    Bron: http://www.cidi.nl/
 

Het Is Gedaan Met Europa, Voorspelt Mark Steyn

       door Daniel Pipes


Ingezonden brief aan de Telegraaf

10.10.2006

Aan de redactie

Meten met twee maten

Toen in de jaren zeventig er nog dictaturen waren in Europa, zoals in Griekenland, Spanje en Portugal en er een apartheidsregime was in Zuid Afrika, kon je vrijwel elke week in Nederland demonstraties aantreffen tegen duistere regimes die de democratie en de rechten van de mens onderdrukten. In talrijke winkelcentra in de steden waren handtekeningacties tegen allerlei "rechtse", kapitalische, racistische en andere "istische" staten. Er waren "boycotwinkels", die rijst, pindas, soja en andere waren verkochten die rechstreeks waren geimporteerd van arme boeren in verre landen, en niet via "multinationale organisaties die de onderdrukking en uitbuiting in de wereld aanmoedigden".

Ondertussen zijn die rechtse regimes in west Europa verdwenen, de Europese Unie is het paradijs van de democratie en de mensenrechten. Ook in Zuid Amerika is de situatie verbeterd.

Maar waar zijn de boycotbewegingen als het om landen gaat als Iran, Syrie of Egypte, waar de mensenrechten niet minder geschonden worden? Waarom onderneemt men niets tegen genocide (het uitmoorden van christenen), bedreven door moslims in Sudan?

Zou het soms zijn omdat men van islamitische regimes niet verwacht dat ze mensenrechten kunnen respecteren?

Als dat de reden is, is dat dan niet meten met twee maten?

Hoogachtend,

Y.L.


Open brief aan de Nederlandse pers:
 
De strategie van Hizballah is gebaseerd op systematisch bedrijven van oorlogsmisdaden

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de fundamentele verschillen tussen de twee oorlogsvoerende partijen in Libanon: de Hizballa  organisatie aan de ene kant en het Israelische leger aan de andere kant. De Hizballa is geen officieel leger van Libanon, maar is wel vertegenwoordigd in het Parlement en de regering van Libanon en wordt als zodanig door de regering van Libanon gedoogd. Deze onduidelijke situatie wordt door de Hizballa voluit benut: ze ziet zich niet verplicht de Conventie van Geneve na te komen, maar eist dat van Israel wel.

De Hizballa heeft haar wijze van oorlogvoeren gebaseerd op het systematisch bedrijven van oorlogsmisdaden. Hier een opsomming van de voornaamste feiten, tesamen met de betreffende artikelen van de Conventie van Geneve :
 

De raketten waarmee ze Israel bestookt zijn gericht op dorpen en steden, niet op legerplaatsen in Israel.
  Combatants must distinguish between civilian and military property and attack only military property. (Protocol I, Art. 48)
An indiscriminate attack affecting the civilian population or civilian objects and resulting in excessive loss of life, injury to civilians or damage to civilian objects is a grave breach of the Geneva Conventions. ( Protocol I, Art. 85, Sec. 3)
   
De raketten in Libanon worden vanuit huizen in dorpen afgeschoten, zodat het Israelische leger geen andere keus heeft deze dorpen te bestoken waardoor weer burgerslachtoffers vallen.
  Civilians must not be used to protect military installations or operations against attacks. (Protocol I, Art. 51, Sec. 7)
   
Hizballah ontvoert Israelische soldaten als krijgsgevangenen en laat ze verdwijnen, zonder internationale instanties toe te laten ze te bezoeken
  Captured medical personnel or members of the Red Cross or other aid organizations must be allowed to periodically visit prisoners of war in labor units or hospitals outside the camp. ( Convention I, Art. 28a )

Immediately upon capture, or within a week after arrival at a prisoner of war camp, transit camp, or hospital, prisoners have the right to write directly to their families. (Convention III, Art. 70)

   
Hizballah ontvoert en doodt Israelische soldaten zonder internationale instanties toe te laten de lichamen te zien of hun graf te bezoeken.
  As soon as circumstances permit, the parties in whose territories graves are situated shall conclude agreements to facilitate by relatives of the deceased and by representatives of official graves registration services. (Protocol I, Art. 34, Sec. 2)
   
Wapens worden vaak opgeslagen in moskeen, zodat een eventuele Israelische aanval op zo'n gebouw meteen afgeschilderd kan worden als een barbaarse daad.
  Places of worship may not be used in support of the military effort,  (Protocol I, Art. 53)
 

 

De oorlog in Libanon tegen de Hizballa terreur organisatie
Naast raketten die Hizballa afschoot op burgerdoelen in Israel, is het belangrijkste wapen: manipulatie van de nieuwsgeving. De Europese media nemen alle valse arabiese berichtgeving gretig over.
 
"Vreselijk bloedbad" blijkt ťťn dode
De Libanese premier Fouad Siniora heeft toegegeven dat bij het 'vreselijke bloedbad' waarvan hij IsraŽl maandagmiddag beschuldigde slechts ťťn dode is gevallen.
Media wereldwijd wisten niet hoe snel zij het bericht moesten plaatsen over een laffe aanval op burgers in Houla. De Libanese premier Fouad Siniora vertelde huilend voor de cameraīs. "Er is een opzettelijk bloedbad onder onze broeders aangebracht. Tijdens een IsraŽlisch bombardement op een dorp in Zuid-Libanon zijn meer dan 40 onschuldige burgers gedood". Libanese media meldden dat 65 overlevenden onder het puin van een ingestort gebouw in Houla zijn gehaald.
Hezbollah liet weten "het er niet bij te laten zitten" en vuurde voor het oog van de camera enkele raketten af op IsraŽlische burger doelen. Ahmedinad van Iran liet weten dat hij Hezbollah zou helpen zo veel hij kan om deze laffe aanval te vergelden.

Gewaarschuwd
Uren later zei Siniora: " 'Bij het 'bloedbad' in Houla is een persoon gedood. Ik heb me vergist toen ik sprak over 40 doden en 65 gewonden. Het oorspronkelijke dodental dat ik door gaf was gebaseerdop ongespecificeerde informatie", hij gaf verder geen verklaring voor zijn misser. Het IsraŽlische leger liet eerder weten de berichten over het dodental in Houla te onderzoeken. Ook maakte het bekend de inwoners van het dorp twee weken geleden te hebben gewaarschuwd het gebied te verlaten. En hetzelfde gold voor de inwoners van de stad Sidon, waar bij luchtaanvallen maandag zeven burgerdoden gevallen zouden zijn.
"Ze dachten dat een heel gebouw was ingestort boven de hoofden van 40 mensen. Allah zij geprezen zijn ze toch gered," aldus Siniora, die eerder op de dag in tranen was uitgebarsten tijdens de bijeenkomst van de Arabische Liga (AL) was Arabische ministers van Buitenlandse Zaken. Hier had hij ook gewag gemaakt van het 'bloedbad'. Alle leden van de AL condoleerde Sinora eerst en vroegen hem hoe zij hem, en zijn getroffen volk, konden steunen.
 
"Giftige brief"
Maandag 7 augustus kopte de kranten in 'binnen- en buitenland' Giftige brief uit Tel Aviv maakt Palestijnse ministers ziek.

Volgens het bericht dat twee medewerkers van de PNA onwel waren geworden nadat zij een, uit Tel Aviv verstuurde brief, hadden geopend. De twee werden met hoofdpijn, ademhalingsproblemen en slappe benen in het ziekenhuis van Ramallah opgenomen. In totaal hadden zich twintig medewerkers uit voorzorg bij het ziekenhuis gemeld.

Onderzoek
De, aan Ismail Haniyeh geadresseerde, brief werd in een Arabisch laboratorium van de Bir Zeit Universiteit onderzocht en er is geen giftige stof gevonden. Dat heeft een PNA vertegenwoordiger dinsdag schorvoetend toe moeten geven. De twee medewerkers hadden kort voor het openen van de brief in een soek een maaltijd genoten, onderzocht wordt nu of zij geen voedsel vergiftiging op hadden gelopen.
 
Media manipulatie door Hizballa - hier 2 links:

http://eureferendum.blogspot.com/2006/08/qana-directors-cut.html

http://www.zombietime.com/reuters_photo_fraud/

  

De barriere tussen Israel en de Palestijnen:

Israel moet kiezen tussen:

Dit hek

 of

Palestijnse terreur

Als u ook vindt dat Israel het recht heeft zichzelf te verdedigen tegen Palestijnse terreuraanvallen, schrijf dan uw brief naar: 
1) Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties,Kofi Annan, hier is zijn adres
2) De Nederlandse Permanente Vertegenwoordiger bij de V.N., hier is het adres
3) De Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken, hier is het adres
4) De Belgische Minister van Buitenlandse Zaken, hier is het adres
5) De Belgische Permanente Vertegenwoordiger bij de V.N., hier is het adres
  
Brief aan "BBC Panel for the Israeli-Palestinian Impartiality Review"
gezonden door Nederlander

To: israelipalestinian.review@bbc.co.uk 

Dear Sir,

Thank you very much for this long awaited opportunity to vent some frustration about the way news is being brought to us. I am as many Christians are, sometimes puzzled and even shocked by the BBC for making from their own opinion a news item. The ability of forgetting things is a great blessing for my memory, and every year I'm getting
better at it. A few examples however keep clinging to my mind. Thanks to the war in Iraq, and the global terrorism we have plenty material to compare. Systematic using different words in the same situations considering the war in Israel and the war in Iraq, or the war with the IRA in the past. By using a specific kind of terminology BBC shows on what side she is on:
* Terrorism for Iraq and IRA; 'militant' in Israel.
* How the use of checkpoints is covered in Iraq and in Israel.
* The description of Arafat, as a man devoted to peace.
* Deliberately distorting facts. (remember the Jenin-mass murder?)
* Letting Palestinians do the talking without checking the facts, knowingly the truth is not served.
* Giving no background information when Israel is reciproking terror attacks.
* Highlighting Israel's mistakes, when children are accidentally hit by soldiers. (and not asking the question:
why were terrorists hiding among children?)
* Not rectify when failures are being discovered. (the 12 year old Mohammed Aldura, hiding with his father)
* One of the basic-facts: who wants who exterminated?-
is not only not clear it is turned around.

If I would investigate more thorough there would be much much more. You would do me, the UK, Israel, Jews,
Christians, the truth, people who love the truth a very big favor if there would be some balance.

Thank you.

Erik Boet,

The Netherlands.

 

"Palestijnse strijders omgebracht"
Wanneer wordt een TERRORIST een strijder genoemd? Is dit om de indruk te wekken dat een strijder goed is en een terrorist slecht?

 

Hoe zou u reageren op het bericht:

"Theo van Gogh gedood door Marokkaanse verzetstrijder" 

 

Nieuw Dieptepunt in

Morele  failliesement

van Nederland

Haat zaaien wordt niet vervolgd maar beloond  
Prins Claus prijs aan Palestijnse extremist
30/11/2004
  

Terrorist wordt "verzetstrijder"
Is de Telegraaf de weg kwijt?

 

 
Oproep aan de heer Balkenende tot evenwichtiger beleid ten aanzien van het Midden Oosten

Een brief aan J. P. Balkenende die het voorzitterschap van de Europese Unie gaat leiden

 
Recht op Leven = Hoogste Recht

Voor de meeste mensen die in Israel leven, is het veiligheidshek een jammerlijke maatregel maar echter ook een kwestie van leven en dood. 

Het hek heeft zijn doeltreffendheid al bewezen door het feit dat terroristische groeperingen met basis in Samaria, 90% minder aanvallen hebben kunnen uitvoeren in Israel sinds de bouw van het hek.  In cijfers betekent dit dat honderden vermoorde Israelis en duizenden gewonden werden vermeden.

 

Waarom men terreurorganizaties geen verzetsbewegingen moet noemen

Palestijnse terreur begon lang voordat er sprake was van "bezette gebieden"

Brief aan het NOS Journaal

 

De eerste slachtoffersÖ

 zijn de kinderen, die worden gebruikt bij terroristische aanslagen

Reportage over een Gaza moordkamp voor Palestijnse kinderen

 
 

Wereld zonder de "classicus" Anton van Hooff?

Als het kan, graag !

Reactie op column van A. van Hooff in de Gelderlander
 

 
Huis aan Huis bladen:

 
De liefde van Jeroen Bootsman en 'Hier Zwijndrecht' voor Jodenhaters
 
 

De Palestijnse Leugen Industrie - de PLI en handlangers in de media

 

Nieuw: Leugenaar van de maand Mei: Ha'aretz (engels)

Leugenaar van de maand April: The Guardian
Succes : The Guardian heeft na Take-A-Pen's klacht een correctie geplaatst (engels)

Leugenaar van de maand Maart: CNN (engels)
 
Aan Trouw:
Reaktie op het artikel van dhr.Fadi Hirzalla
Welke internationaal erkende grenzen?
 

Alle Israelische voorstellen daartoe om te komen tot een Palestijnse staat met definitieve grenzen zijn echter door de Palestijnen afgewezen.  

Internationaal geaccepteerde grenzen zijn er dus nog steeds niet.

Bedriegelijk Nieuws
Hoe foto's van het Franse persburo ANP, ons bedriegen

Brieven:
Wordt Palestijnen medische zorg onthouden ?
Brief aan Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP)
Aan het Internationaal Gerechtshof aangaande
het Veiligheids hekwerk in Israel
Leeuwarder Courant:
IsraŽl gevaar wereldvrede?
Onjuist bericht NU.nl site
NOS onjuiste berichtgeving
NOVA's Onwaarheden
Reactie aan NU
VN ambulance gebruikt voor het vervoer van Palestijnse terroristen.

Download de film van Reuters (2.5 Mb)
Ons plan: Eerst alle andere hekken in de wereld verwijderen.

Het blijkt dat er nog heel wat andere hekwerken in de wereld bestaan, naast dat wat in Israel gebouwd wordt. Waarom zwijgt men daar over?

Veiligheidshek is humanitaire noodzaak
Er is een niet-gewelddadige oplossing voor het terrorisme.
Foto's van de  demonstratie bij het Internationale Gerechtshof, Den haag