www.takeapen.org 28/09/2020 09:21:27
  _search_fin
Click to send this page to a colleague_send_to_a_friend_fin
Click to print this page_print_page_fin

Suomen on jäätävä pois Durban II-kokouksesta

Hannu Takkula  - 19.4.2009

 

Olen huolestuneena lukenut huomenna maanantaina Genevessä alkavan YK:n rasisminvastaisen kokouksen (Durban II) asiakirjoja. Valmisteluelimen johdossa ovat olleet Libya ja Iran. Kuten tunnettua, ensimmäisestä Durban-kokouksesta syyskuussa 2001 tuli räikeän antisemiittinen tapahtuma. Tämä jatkokokous näyttää valitettavasti olevan samoilla linjoilla.

Uutena vahvana piirteenä on pyrkimys islamin kritiikin kieltämiseen. Monikulttuurisuuden, intellektuaalin ja poliittisen arvostelun rinnastaminen väkivallan lietsontaan on todella vaarallista sananvapauden kannalta.

Kokoukseen on saapumassa yhdeksi pääpuhujaksi Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejadin. Hänen puheensa kerrotaan sisältävän voimakasta antisemitististä ja demokratian vastaista aineistoa. Tästä johtuen muutamat maat, kuten Kanada, Ruotsi ja Israel ovat jo ilmoittaneet jäävänsä pois kokouksesta. Myös Yhdysvallat ja muutama muu läntinen sivistysmaa harkitsee poisjääntiä.

Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnassa toimivana katson, että myös Suomen pitää jäädä pois kokouksesta. Suomi ei voi olla mukana kokouksessa, jossa lietsotaan rasismia, antisemitismiä ja hyökätään rajusti ihmisoikeuksien ja demokratian keskeisiä periaatteita vastaan. Toivon myös, että tänään Euroopan unionin piirissä käytävissä kokoukseen liittyvissä neuvotteluissa päädytään samaan lopputulokseen, sillä kokouksessa on kysymys myös hyökkäyksestä keskeisiä yhteisiä eurooppalaisia arvoja vastaan.

 

 


http://www.hannutakkula.fi/view_speeches.php?id=133


Copyright © 2001-2010 TAKE-A-PEN. All Rights Reserved. Created by Catom web design | SEO