|
Rafahin 'kansanmurhasta
Mitä Rafahissa tapahtui ja mikä siihen johti.
Vastaanottaja: Etelä-Saimaa
Aihe: Rafahin "kansanmurhasta"
Päivämäärä: 26. toukokuuta 2004
Etelä-Saimaa uutisoi Rafahin tapahtumista 25.5. Artikkelissa on mm. terroristijärjestö Hamasin edustajan lausunto jonka mukaan Israelin armeija oli suorittanut pakolaisleirissä kansanmurhan. Israelin puolustusvoimien (IDF) saatikka päättäjien selvitystä tapahtuneesta ei esitetty muutoin kuin sitaateissa.
Muutama seikka, joita ei artikkelissa mainittu. IDF:n operaatio Rafahissa koski Egyptistä tulevien aseiden salakuljetustunneleiden paikallistamista ja tuhoamista. Vastoin kansainvälisiä sopimuksia kummatkaan Egypti saatikka Palestiinan hallinto eivät tee mitään salakuljetusten estämiseksi. Kyseisiä aseita PL:laiset terroristijärjestöt käyttävät Israelilaisten siviilien ja sotilaiden tappamiseen. Näillä aseilla tehdyissä hyökkäyksissä oli yhden viikon aikana kuollut 13 Israelilaista sotilasta sekä alkukuusta autoonsa ampumalla teloitetut 34v raskaana oleva äiti neljän 11 - 2 vuotiaan tyttärensä kanssa. Salakuljetustunneleita on vajaan neljän vuoden aikana löytynyt jo yli 90 kappaletta! Rajalla on siis aikamoinen kuhina.
Joitakin aikoja sitten IDF:n tiedustelupalvelu sai vihiä, että Egyptin puolelta oli tulossa iso erä ohjuksia ja raketteja, joiden kohde oli arvattavissa. YK:n peruskirjan mukaan jokaisella valtiolla on oikeus puolustaa siviileitään. Myös Israelilla.
12. toukokuuta rajaa valvovia IDF:n sotilaita vastaan hyökättiin, 5 israelilaissotilasta menetti henkensä. Myöskin ystäviensä ruumiiden jäänteitä etsimään tulleita sotilaita kohti tulitettiin tauotta.
On Palestiinalaisten terroristien puolelta erittäin tuomittavaa, että he käyttävät omia siviileitään kilpenä yhteenotoissa. Näin myös Rafahissa, kun aseistautuneet militantit ampuivat mielenosoittajien joukosta kohti Israelilaisia. Myöskin yksityisiä koteja otetaan terroristien käyttöön aseiden säilytyksen ja tunneleiden kaivamisen näyttämöiksi. Rafahissa terroristit tulittivat IDF:n joukkoja palestiinalaisista kodeista, jotka olivat täynnä sivullisia ihmisiä. Geneven sopimuksen mukaan sotilaskäyttöön otetut siviilikodit lasketaan sotilaskohteiksi. IDF on kuitenkin selkeästi ilmoittanut, ettei sodi siviilejä vaan aseistautuneita terroristeja vastaan.
Näitä puolia kuitenkaan harvoin uutisoinnissa valotetaan.
Euroopassa antisemitismi on noussut jo samalle tasolle kuin millä se oli 1930-luvulla, ja vaikuttaa pelottavasti siltä että täkäläinen media on selvästi puolensa valinnut.
S. K. H.
Pieni muistutus siitä, mistä Rafassa (Rafiah) on kysymys. Vuosien 1967-1978 välillä Rafiahin pakolaisleiri kasvoi etelään Egyptin puolelle. Rauhansopimuksessa Israelin kanssa Egypti vaati rajan vetämisen täsmälleen kansainvälisen rajan mukaisesti. Raja kulki ajoittain talojen keskeltä. Egypti piti kuitenkin tiukasti kiinni kannastaan. Rafiah jaettiin siis kahtia, josta toinen osa jäi Egyptiin ja toinen Israelin valvontaan. Silloin kukaan ei pukahtanutkaan aidasta (ei turvallisuus- vaan raja-aidasta) sen humaanitaarisista aspekteista huolimatta, koska sen vaatija oli Egypti. Israel olisi antanut Egyptille kaiken, mutta Egypti ei suostunut. Perheet jakaantuivat kahtia aidan molemmin puolin. Israelin oli situoduttava vartioimaan rajaa noin 20 m levyisessä 'rännissä'. Nyt tätä lyhyttä välimatkaa käytetään hyväksi rakentamalla tunneleita molemmin puolin olevien talojen sisältä. Ne ovat yleensä samojen perheiden hallussa molemmin puolin. Aseiden ja räjähdysaineiden salakuljetus on
näille perheille erittäin hyvää bisnestä, joten motivaatiokin on korkea. Nyt Israel haluaa leventää 'ränniä', koska tunneleiden kontrollointi on muuten osoittautunut mahdottomaksi. Egypti ei omalla puolellaan tee yhtään mitään tilanteen parantamiseksi.
S. S.
|
|
|